Veelgestelde vragen

Algemene vragen

 • Hoe ziet een jongerencursus eruit?
  Elk programma is anders, maar er is altijd een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Kijk bij de verschillende programma’s voor voorbeelden.
 • Vanaf welke leeftijd kan ik me aanmelden voor een jongerencursus?
  Alle cursussen hebben verschillende leeftijdscategoriën, maar er zijn al cursussen voor jongeren vanaf 5 jaar oud!
 • Hoe worden de gastgezinnen geselecteerd?
  De gezinnen die samenwerken met een taalschool zijn gezinnen die al jarenlang ervaring hebben. Zij worden van tevoren streng “gescreend" en dit blijft de school regelmatig doen, om zo kwaliteit sterk te bewaken.
 • Boeken jullie ook vluchten voor meerdere deelnemers of worden vluchten altijd individueel geboekt?
  Wij kunnen absoluut voor jou kijken voor voordelige en fijne vluchten. Mocht je met een vriend(in) gaan, ook dan kunnen jullie samen via ons een vliegticket boeken. Mocht je alleen op taalreis gaan, dan is de reis ook individueel. Een taalschool heeft allerlei nationaliteiten van over de hele wereld, dus zij komen van overal en nergens!
 • Komen er alleen Nederlandse jongeren naar deze cursussen?
  Nee, alle programma’s zijn internationaal, waardoor je met kinderen vanuit de hele wereld meedoet aan de cursus. Zo maak je vrienden van uit de hele wereld!
 • Kan ik samen met een vriendin/vriendin deze cursus doen?
  Dit is zeker een optie
 • Hoe gaat het in zijn werk vanaf het vliegveld?Waar en wanneer wordt hij/zij opgehaald?
  Afhankelijk van de taalschool is er een vliegveldtransfer inbegrepen of optioneel. Bij een transfer wordt de student opgehaald op het vliegveld bij aankomst. De chauffeur brengt jou vervolgens naar de taalschool òf naar de accommodatie. Wij leggen duidelijk van tevoren uit hoe dit in jouw geval in zijn werk gaat, want iedere school heeft een andere werkwijze!
 • Hebben jullie het rooster van de week, twee weken?
  Bekijk de pagina van de taalschool voor een voorbeeldprogramma! Niet altijd wordt het rooster al van tevoren bekend gemaakt, maar we kunnen dit altijd nagaan!

Veelgestelde vragen van ouders

 • Kan mijn kind veilig deelnemen aan deze cursussen?
  Jazeker! Zowel Information Planet als de lokale partner hebben jarenlange ervaring in deze programma’s. De begeleiding ter plekke is 24/7 beschikbaar en er wordt ten alle tijden rekening gehouden met de leeftijd van uw kind.
 • Wordt er gezond voedsel gegeten?
  De maaltijden die worden verzorgd zijn lokaal, maar natuurlijk gezond. Vaak is dit in buffetvorm wanneer ze verblijven in een residentie. In een gastgezin wordt er door hen gekookt. Het kan zijn dat iemand iets niet lekker vindt of eerder niet heeft gegeten, want het eten in een ander land is soms spannend. Deze culturele ervaring kan ook leerzaam zijn!
 • Wanneer weten jullie waar en met wie hij geplaatst gaat worden in het gezin? Nu al of wordt dat last minute ingepland?
  Deze informatie volgt, in het geval van een gastgezin, gemiddeld twee weken voor vertrek. Dit komt omdat er soms nog onderling gewisseld wordt in gastgezin, aangezien ze dan een betere match voor jou hebben gevonden. Wij sturen deze informatie naar jou toe zodra deze bekend is bij ons!
 • Hoe wordt  de begeleiding geregeld? Kunnen de kinderen alleen naar de stad of is altijd een begeleider die mee reist?
  Alle programma’s bestaan uit uitstekende begeleiding en toezicht, waardoor onze jonge studenten met een gerust hart op de taalreis van hun leven kunnen gaan! Afhankelijk van de school of leeftijd kan er iets onderling worden afgesproken over vrije tijd zonder toezicht.
 • Wat zijn de (extra) kosten?
  Wij zijn transparant in alle kosten. Je betaalt het programma, welke meestal all-inclusive is, daarnaast adviseren wij je over de vluchten, verzekeringen en eventueel zakgeld. Omdat elk programma anders is, neem vrijblijvend contact met ons op om een kostenindicatie te krijgen. 
 • Wat is de rol van Information Planet?
  Wij vertegenwoordigen de partners in Nederland. We staan rechtstreeks in contact met hen, maar zijn het contactpunt voor de ouders en jongeren in de aanloop naar de cursus. Doordat wij al jaren dit doen, snappen wij goed wat de zorgen van ouders zijn, maar natuurlijk ook wat de Nederlandse jongeren het meest aanspreekt. Wij hebben er alleen maar baat bij dat iemand een onwijs gave ervaring krijgt en streven ernaar dit voor iedereen te organiseren.
 • Als er iets is tijdens het verblijf, waar bellen we dan naartoe (in geval van nood bijvoorbeeld)?
  Voor de reis ontvang je van ons reisbescheiden met daarin een noodnummer. Dit nummer is bereikbaar wanneer de taalschool of wij gesloten zijn. Het algemene nummer van de school is tijdens de openingsuren bereikbaar, na of vóór die tijd kun je het noodnummer van de taalschool bereiken. Uiteraard zijn wij doordeweeks van 9:00 tot 17:30 ook bereikbaar en staan wij voor jou klaar.
 • Waar verblijven de jongeren?
  Dit is ook afhankelijk van het programma, maar vrijwel altijd in een residentie (campus) of bij een gastfamilie. Uiteraard is hier ook supervisie gedurende de hele periode. 
Jongeren cursussen in het buitenland, word wijzer op reis! 5/5 2
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.