Vragen van ouders

Veelgestelde vragen van ouders

 • Kan mijn kind veilig deelnemen aan deze cursussen?
  Jazeker! Zowel Information Planet als de lokale partner hebben jarenlange ervaring met deze programma’s. De begeleiding ter plekke is 24/7 beschikbaar en er wordt ten alle tijden rekening gehouden met de leeftijd van uw kind.
 • Wordt er gezond voedsel gegeten?
  De maaltijden die worden verzorgd zijn lokaal, maar natuurlijk gezond. Vaak is dit in buffetvorm wanneer ze verblijven in een residentie. In een gastgezin wordt er door hen gekookt. Het kan zijn dat iemand iets niet lekker vindt of eerder niet heeft gegeten, want het eten in een ander land is soms spannend. Deze culturele ervaring kan ook leerzaam zijn!
 • Wanneer weten jullie waar en met wie hij geplaatst gaat worden in het gezin? Nu al of wordt dat last minute ingepland?
  Deze informatie volgt, in het geval van een gastgezin, gemiddeld twee weken voor vertrek. Dit komt omdat er soms nog onderling gewisseld wordt in gastgezin, aangezien ze dan een betere match voor jou hebben gevonden. Wij sturen deze informatie naar jou toe zodra deze bekend is bij ons!
 • Hoe wordt  de begeleiding geregeld? Kunnen de kinderen alleen naar de stad of is altijd een begeleider die mee reist?
  Alle programma’s bestaan uit uitstekende begeleiding en toezicht, waardoor onze jonge studenten met een gerust hart op de taalreis van hun leven kunnen gaan! Afhankelijk van de school of leeftijd kan er iets onderling worden afgesproken over vrije tijd zonder toezicht.
 • Wat zijn de (extra) kosten?
  Wij zijn transparant in alle kosten. Je betaalt het programma, welke meestal all-inclusive is, daarnaast adviseren wij je over de vluchten, verzekeringen en eventueel zakgeld. Omdat elk programma anders is, neem vrijblijvend contact met ons op om een kostenindicatie te krijgen. 
 • Wat is de rol van Information Planet?
  Wij vertegenwoordigen de partners in Nederland. We staan rechtstreeks in contact met hen, maar zijn het contactpunt voor de ouders en jongeren in de aanloop naar de cursus. Doordat wij al jaren dit doen, snappen wij goed wat de zorgen van ouders zijn, maar natuurlijk ook wat de Nederlandse jongeren het meest aanspreekt. Wij hebben er alleen maar baat bij als iemand een onwijs gave ervaring krijgt en streven ernaar dit voor iedereen te organiseren.
 • Als er iets is tijdens het verblijf, waar bellen we dan naartoe (in geval van nood bijvoorbeeld)?
  Voor de reis ontvang je van ons reisbescheiden met daarin een noodnummer. Dit nummer is bereikbaar wanneer de taalschool of wij gesloten zijn. Het algemene nummer van de school is tijdens de openingsuren bereikbaar, na of vóór die tijd kun je het noodnummer van de taalschool bereiken. Uiteraard zijn wij doordeweeks van 9:00 tot 17:30 ook bereikbaar en staan wij voor jou klaar.
 • Waar verblijven de jongeren?
  Dit is ook afhankelijk van het programma, maar vrijwel altijd in een residentie (campus) of bij een gastfamilie. Uiteraard is hier ook supervisie gedurende de hele periode. 
Jongeren cursussen in het buitenland, word wijzer op reis! 5/5 2
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.